HTML

Pocakkal

Itt állsz 7 hónaposan, veszélyeztetetten, az idegeskedéstől orvosilag tiltva és kétségbeesetten futkosol az utcán, mert nem akarod elhinni, hogy ez megtörténhet! Telefonálsz, hátha elvontatták, bejelented, minél hamarabb köröztessék, rohansz a rendőrkapitányságra és minden mocskosul hiába!!! Kedvesek, segítőkészek és túlontúl őszinték, amikor az arcodba mondják, hogy a remény hal meg utoljára...

Friss topikok

Címkék

Archívum

Poszttal ütheted a nyomát...

2013.11.24. 12:49 Peugeot 308

peugeot-308_1385293546.jpg_400x313

Valahol a sírás, hisztérikus kacagás, kétségbeesés és bölcs elengedés határán ragadok klaviatúrát. Tegnap délután itthon a család, pocakban 7 hónapos bébi, aki édesanyja elcseszett szervezetének köszönhetően végigküzdötte az elmúlt 7 hónapot és még két-három hónap komoly meló vár rá. Kulcsszó a NYUGALOM, mert egy autoimmun beteg, ha stresszel minden orvosi kezelést és eredményt könnyedén hazavág.

Szokványos szombat délután, apa indul, hogy elvigye kutyafuttatóra a családi ebet, anya pedig továbbra is otthon a zen állapotában lebeg. Apa értetlenül lép vissza a lakásba, mert a II. kerületi társasház előtt pontosan egy Peugeot-val áll kevesebb, mint másfél órával korábban. Az az egy pontosan a miénk. 7 hónap, zen, minden borul egy pillanat alatt, mert rájössz, hogy egy semmirevaló, nap- és autólopó szemét gazember szombat délután a lakásod elől, úgy, hogy te nyugodtan pihensz odabenn, elvitte az autódat! Spórolsz, törlesztesz, gyűjtögetsz, földi halandóként próbálod a nullából felépíteni az életed, készülsz az első gyermeked születésére és ezeknek a szemeteknek semmi sem szent!

Itt állsz 7 hónaposan, veszélyeztetetten, az idegeskedéstől orvosilag tiltva és kétségbeesetten futkosol az utcán, mert nem akarod elhinni, hogy ez megtörténhet! Telefonálsz, hátha elvontatták, bejelented, minél hamarabb köröztessék, rohansz a rendőrkapitányságra és minden mocskosul hiába!!! Kedvesek, segítőkészek és túlontúl őszinték, amikor az arcodba mondják, hogy a remény hal meg utoljára...

Mit teszel kétségbeesve, továbbra is szigorúan nem idegeskedve - mintha lenne erre bármilyen esélyed?! Pedig tudod, hogy a gyereked élete a tét, de mi az istent tehetnél, amikor most döbbentél rá, hogy egy rohadék aljas módon elvette ami a tiéd! Amiért te megdolgoztál, amiért te havonta napra pontosan kemény pénzeket fizetsz, amiben te már elképzelted a babaülést, amibe kipróbáltad, hogy hogy fér el a babakocsi, amit szerettél, óvtál és MEGBECSÜLTÉL! Éjszakáig keringsz az utcákon, mert állítólag az a szokás, hogy pár napig csak parkoltatják, hátha gps van benne és lekövetik vagy istentudja mi áll a háttérben. És amikor tekeregsz az éjszakában az is megfogalmazódik benned, hogy ideje szakmát váltani! Minek dolgozni annyit, tanulni, erkölcsösnek lenni?! Kifizetődő? Előrevisz? Max nyugodtabban alszol - ha épp nem lopnak meg! Hát kétségbeesésemben megfogadom, hogy ha a baba kibújt, autótolvajnak állok. Nincs ennél jobb szakma. Ma már végezhető nappali fényben, kamerák kereszttüzében, teljes lelki NYUGALOMBAN, a lebukás abszolút veszélye nélkül!

Hazaérek, meghallgatom újabb 20 családtag kérését, hogy ne idegeskedj, mert a baba... aztán álomba sírom magam azon agyalva, hogy másnap hány vudubabát készítek és milyen kínhalállal végzek velük erősen megidézve az autónkhoz ért mocskos tolvajkezeket. 

Nem szoktam a magánéletem megosztani. Nem használom a közösségi médiát. Nem posztolok a facebookon. Most mégis mindenki azt javasolja, próbáljam meg. A rendőrség tehetetlen, az emberek nem. Hát megpróbálom, mert ahogy a köz is megmondta, a remény hal meg utoljára...

Kérek hát minden jóérzésű vasárnapi sétára induló emberkét, hogy aki látja a képen szereplő autót, az legyen szíves azonnal hívjon bennünket (06 70 775 75 71) vagy a rendőrséget (107)! Akár lyukassza ki a gumit valamivel, hogy ne tudják továbbvinni - nekünk olcsóbb lesz, mint egy új autó... ANNAK, AKI MEGTALÁLJA 100.000 FT AZONNALI KÉSZPÉNZJUTALMAT AJÁNL FEL A CSALÁD! KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET.

Ha rendszám nélkül látna valaki ilyen autót, az is jelezze! Köszönjük!

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pocakkal.blog.hu/api/trackback/id/tr975653512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GHG 2013.11.24. 14:18:58

Szomorú a hír és segítek ha tudok. De!
Az a mondat, ott az elején: "aki édesanyja elcseszett szervezetének köszönhetően végigküzdötte az elmúlt 7 hónapot" elég ocsmány és gusztustalan a részedről, mert - remélhetőleg - a te gyermeked szenved, a te feleségeddel együtt. Ha ugyanolyan gusztustalan akarnék lenni, mint ahogy te fogalmaztál, azt mondanám, mindez neked köszönhető. Na mindegy, sajnálom a kocsit, sajnállak titeket. Kitartás.

Lameth 2013.11.24. 14:56:52

@GHG: Feltételezem nem a férj írta ezt a feleségéről, hanem elkeseredésében a hölgy írta magáról..

GHG 2013.11.24. 15:18:38

@Lameth: Lehet hogy igazad van, vannak pontok a szövegben, amik erre utalnak.

Egyébként az én kocsimban mindig el van dugva - jó helyen, de egyszerűen - egy gagyibb okosteló, amire telepítve van egy PhoneFinder alkalmazás.
A telefon kifejezetten, csak erre a célra van ott, semmire nem használom, csak ha csipog, töltöm. Ez amolyan szegény ember "pajzs technológiája"... :) Tudom vicces, de legalább az érzés...
Hacsak nem egy betonbunkerbe viszik, szerintem fellelhető a teló, vele együtt meg szerencsés esetben a kocsi. Ha pedig megtalálják és kiiktatják, ennyivel már se boldogabb, se boldogtalanabb nem leszek.
Az sarkallt erre, hogy akárhány immo, riasztó van, minddel elbánnak. Gondoltam ez okozhat fejtörést, hiszen ezt keresheti. :)

Még egyszer sajnálom, nyitott szemmel járok.

Peugeot 308 2013.11.24. 15:46:06

@GHG: Kedves GHG! Igen, ahogy Lameth is írta, a feleségem elkeseredett sorai a fentiek. Számomra, Ő a legtökéletesebb. A nyitott szemeket pedig mindenkinek még egyszer köszönjük.

zollneragi 2013.11.24. 22:08:55

Nagyon együttérzünk veletek. Nekünk október 15-én vitték el a Toyotánkat a tömbház elől, három gyereküléssel.( 2 éves ikreink és egy 9 éves lányunk van) Facebook oldalt is készítettünk neki, de egyelőre hiába. Nagyon drukkolunk nektek, hogy megtaláljátok az autótokat. Sajnos tudjuk, min mentek keresztül, bár ne tudnánk.

W Szabó Péter 2013.11.24. 23:25:25

Remélem megtaláljátok! Sajnos nem írták oda a motorváltozatot és felszereltséget, a Peugeot 308 nem csak egyféle motorral kapható, és minden apróságot oda kellene írni (például téli gumi van-e rajta, milyen márkájú a gumi, stb.) ha esetleg van valami egyedi ismertető jegy, horpadás, bármi. A rendszámot szerintem egyből lecserélik, 308-as Peugeot ebben a színben akad néhány.

takacsgabor 2013.11.25. 02:22:34

Írjátok meg légyszi, melyik település, mert ha 300km-re lopták el, nem biztos, hogy sokat értek vele ha máshol keresik.

Kitartás!

főboszorka45 2013.11.25. 07:36:57

petesejt. II kerület.. az vajon hol is lehet? nem bp-en?

zorrostock 2013.11.25. 08:46:03

érrdemes a környező utcákat végigjárni, mert néha szokták "pihentetni" a kocsit, hogy kiderüljön van-e benne nyomkövető. Próba- cseresznye. Amúgy mi a cím, és a rendszám?

Peugeot 308 2013.11.25. 08:51:17

Nagyon köszönjük a szép szavakat, a megosztásokat és az együttérzést.

Budapestről a II. kerületből vitték az autót.
Alvázszám: VF34C9HVC55056646
Egy éves téli gumi van rajta.
Sajnos nincs különösebb ismertető jegye, csak annyi, hogy nincs bent a kalaptartó.
A motor Diesel 1.6 HDi Premium, 9HX motorkóddal.

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2013.11.25. 08:52:02

Kitartás és kívánom, hogy megtaláljátok!
Tapasztalatból: vigyázzatok a jutalommal, arra is utaznak az ilyen lények. Ha megvan a kocsi valaki szerint és jutalmat kér, akkor rendőrséggel kell menni, ők tudják ezeket a szitukat kezelni.

Peugeot 308 2013.11.25. 08:56:40

A környéket már a kutyusunkkal végigjártam a tegnapi szemetelő időben, de köszönöm a tippet.
A taxi társaságok és sofőr szolgálatok mellett környékbeli futároknak is leadtuk a drótot.
A rendszám LRS-454, a cím pedig Bp. II. ker. Gárdonyi Géza utca.

Köszönöm.

Petya22 2013.11.25. 09:35:27

Nagyon sajnállak titeket, remélem, volt valami biztosításotok rajta.

Én pl évi négyezerért kötöttem lopáscascot (nem írom ide hol, mert nem reklám végett írom), egymillióig fizet, a kocsim is kb ennyit ér. Tizenkét éves ugyan, de ma már sajnos mindent visznek az alkatrész miatt. :(

Bogdan Alex 2013.11.25. 09:46:17

www.autovadasz.eu/tolvaj-ur-ont-lefilmeztek-az-autommal Probálkozz "kamera"felvétel kereséssel...hátha... ? Sok sikert... Én levágnám a kezét a tolvajnak! Nekem a bringám lopták el... TOLVAJOK FÖLDJE! "Magyarország Jobban Teljesít!" Köszönjük!

Takács Bálint 2013.11.25. 17:43:22

Érdemes cirkálni a környéken egy-két napig. Most pont a GPS nyomkövetők miatt "divat" az ellopott autót néhány napig parkoltatni a közelben, hogy ne bukjanak le.

Takács Bálint 2013.11.25. 17:43:54

@Bogdan Alex: Mert pl. Németországban nem lopnak autót, ugye?

2013.11.25. 19:38:01

@GHG: a pajzs védelem 100ezer ft. az okosteló + előfizetést sem sokkal kevesebből úszod meg és akkor még csak keresheted a kocsidat, mert elvitték. a pajzsosat meg nem viszik el.

GHG 2013.11.25. 20:35:22

@Kulics: A telót vateráztam, mindössze egy tizes volt, jó vétel. Igaz, akkor még magamnak vettem, de nem jött be az okosteló. :)
A kártya meg ami benne van, a szekrényben pihent, ami az alap előfizumhoz tartozik.
Az is igaz, hogy a teló megtalálására is van program. Amarra sajnos nincs és nem is lesz szerintem 100 ezrem, de legalább ez van. :)
Meg az is igaz, hogy nincs tökéletes védelem. Sőt, az az undorító, hogy védekezned kell a saját hazádban, a saját tulajdonod meglétéért. Ha meg megtörtént a baj, nincs segítség, csak a nyilvánosság, ami vagy-vagy.

+++

Ha csak a fele igaz annak, ami ebben a videóban elhangzik, már az is a frászt hozza rám!
www.youtube.com/watch?v=PgiWLuzSDpY&sns=fb

Bogdan Alex 2013.11.26. 09:09:35

@Takács Bálint: Bálint "MESTER"! :) Nagyon "otthon" vagy a témában! Nem németben vagyok,hanem itthon... de egy kissé érdekes a hozzászólásod, mostmár visszaviheted a kocsit eleget játszottál vele... aztán legközelebb a "pöcsöd"-del játsz,ha még lesz mivel! :) Na csá ...kis köcsög! :) NEM KELL VÁLASZOLNOD!

2013.11.26. 09:43:07

@GHG: nagoyn durva a video, még akkor is ha nyilván szereplési mániás a figura.
A "saját országban védekezned kell" furcsa szöveg. Amint a videoból is látod igazi hazánkfia, tökéletes magyar ember lopta el a kocsikat, tehát honfitársunk.
A világon mindenhol lopnak, csalnak és gyilkolnak az emberek. Ez fajtánk sajátossága.

A videóból tökéletesen látszik, hogy PONT a gyári univerzális védelem nem ér semmit. Saját rejtett dolgokat kell buherálnod a kocsidon, ami egyedi és rajtad kívül senki nem ismeri.

kamaz7 2013.11.27. 00:11:46

Huh, nekem is most vitték el nemrég a kocsimat és hát én is ugyanezekre gondoltam, tök jól leírtad!

Munka után még felpattan az ember a biciklire és teker a hidegben éjszakákon át, utcáról-utcára, hátha valahol megpillantja. És közben elképzeli, hogy mit csinálna az autótolvajjal, ha elkapná.

Meg belegondol, hogy miért van az, hogy ő a balek, aki fizeti rendesen az adót, pedig már mindenki feketén dolgozik, borítékban kapja a fizetést.

Az autólopásról készült videófelvétel, amit a rendőrségen megnéztem. 45 másodperc alatt vitték el. Több évnyi munka terméke volt.

És hát én sem vagyok egy facebook guru, de az autólopásomat kitettem.

Egyébként meg nem csak az autótolvajok a bűnözők. A rendőr azt mondta, hogy ezeket a kocsikat alkatrésznek lopják. Amikor a szervízes megkérdez, hogy "milyen alkatrészt szereljen a kocsidba az eredeti, gyári 30 000 Ft-osat vagy az ugyanolyan jó, bontóból származó 10 000 Ft-osat, de azt számla nélkül?" akkor mindenki az olcsóbbat választja. Na azoknak az alkatrészeknek egy része lopott autóból van. Ezért virágzik a piac.

Meg azt is mondták, hogy egyszer "tök véletlenül" elkapták az egész bandát, de mivel nem lehet rájuk bizonyítani a régmúlt autólopásait, csak azt, amivel épp rajtakapták őket, ezért nincs elég bizonyíték és le sem tudták őket csukni.

Még egy érdekes sztori: Kolléga autóját tévedésből 6 évig körözték. Az történt köröztetni akartak egy másik rendszámot, de véletlenül elütötték a rendszámból az egyik karaktert és így az én kollégám autójára ment ki a körözés. 6 év alatt volt autópályán, közúti ellenőrzésen, mindenhol, de soha nem jöttek rá, hogy az autó körözve van. Magyarul a kamerák nincsenek összekapcsolva a körözött autók adatbázisával. Végül úgy derült ki, hogy az okmányirodában épp új forgalmit akart volna kérni, mert a régi betelt és ott szóltak neki.

tboykaa 2013.11.27. 11:04:55

Tudom, hogy eső után köpönyeg, de hátha segít annak, akinek MÉG nem lopták el a kocsiját: ajánlatos az autó értékének a 3-5%-át védelemre költenie. Nem riasztóra! Védelemre, hogy ne tudják elvinni. A gyári riasztó max. Fél perc a profiknak...:-( Milyen jó kis védelmet lehetett volna beépíteni a kis Peugeot-ba a megtalálói jutalomból...:-(:-(:-(

Peugeot 308 2013.12.03. 16:52:28

Köszi @Greg_!

Megfogadom. Igazából lassan már kezdjük feladni, hogy meg lesz az autó. :(

timurianus 2013.12.06. 08:09:38

a II. kerben több ismerősömnek tűnt így el a kocsija, mindnek ugyanabban a szervízben volt az autó a megelőző két hétben.
ha nálad is ez a helyzet, privátban folytatjatjuk az egyeztetést, hátha ezen a vonalon előbbre jutsz, bár a rendőrök az előző esetekben látványosan lesz@rták ezt az infót.

Iggyke · http://iggyke.freeblog.hu 2013.12.11. 18:18:38

Van már valamiféle fejlemény? :/
süti beállítások módosítása